Mięsa na słodko mają swój specyficzny urok. Najbardziej znany jest schab ze śliwką. Ode mnie dziś przepis na schab nadziewany skórką pomarańczową, duszony w sosie bbq.
sobota, 3 maja 2014
Wiosenny omlet z rzodkiewką
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Kandyzowaną skórkę pomarańczową wykorzystuje się głównie do deserów, ja używam czasem także do mięs na słodko. Jednak cena jest trochę zaporowa, za 100 gr skórki (w zależności od producenta) trzeba zapłacić od 3 do 5 zł. Dlatego też postanowiłam zrobić sobie zapas własnej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Oto prosty przepis jak to zrobić.
Wafle nadziewane czekoladowym kremem
Czas na powrót do dzieciństwa. Każdy z nas choć raz spróbował wafli nadziewanych kremem czekoladowym. Moja mama robiła je często. Były tanie w przygotowaniu i zaspokajały nasze zapotrzebowanie na słodycze. W ostatnie święta zrobiłyśmy coś na styl mazurka właśnie z wafli z kremem czekoladowym.
Subskrybuj:
Posty (Atom)