Wcześniej wstawiłam już przepis na tosty z jajkiem. Teraz postanowiłam zmodyfikować przepis na wersję kolacyjną. Danie jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo efektowne podczas jedzenia. Gdy podamy je gościom zapewne zrobi wrażenie.
Składniki:
- 100 gr mięsa mielonego
- 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- łyżka przecieru pomidorowego
- tarty ser
Sposób przygotowania:
1. Z bułek odkrawamy górę i wydrążamy w środku.
2. Cebulkę i czosnek drobno siekamy i rumienimy na złoto.
3. Do cebuli dodajemy mięso i smażymy na sypko. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i przecierem pomidorowym.
5. Mięso dzielimy na dwie porcje.
6. Do każdej dodajemy jajko, łyżkę mleka i odrobinę startego sera.
7. Bułki nadziewamy mięsem i posypujemy dużą ilością startego sera.
8. Pieczemy w 200 st. ok. 20 minut.
9. Podajemy z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO!!!