Na blogu był już przepis i na burito i na taco, ale tym razem jest ono typowo meksykańskie i nietypowo podane :)
Po pierwsze z tortilli robimy nie muszelki taco, ale rożki. Puncora natchnęło i wymyślił nietypowy sposób na zrobienie miseczek nie tylko do burito. Wystarczy zmontować bardzo prosty stelaż widoczny na zdjęciu. Stelaż składa się z dwóch obręczy, połączonych prostym kawałkiem drutu i podpórki.
Składniki:
- Salsa
- 500 gr mięsa mielonego
- cebula
- 4 tortille
- ser żółty
Przygotowanie:
1. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy z mięsem mielonym. Dodajemy do nich salsę i ewentualnie doprawiamy do smaku.
2. Tortille ustawiamy na stojaku i na stojąco pieczemy w 150 st. ok 25 minut (aż zeschną). Po tym czasie wrzucamy w nie odrobinę startego sera i pieczemy aż ser się rozpuści. Przy układaniu tortilli należy zapamiętać, by zawinąć dół.
3. W rożki wkładamy farsz i wszystko posypujemy serem.
4. Podajemy gorące.
Smacznego!!!