sobota, 14 grudnia 2013

Sałatka z tuńczykiem






Sałatka z tuńczykiem jest prosta a za razem wykwintna. Nie zabiera także wiele czasu podczas przygotowania. Dlatego polecam mój sprawdzony na nią przepis



Składniki:
  • 2 torebki ryżu 
  • 3 puszki tuńczyka
  • puszka kukurydzy 
  • 5 - 6 dużych ogórków kiszonych
  • 6 jajek 
  • majonez
  • sól
  • pieprz 

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, ryż na sypko. 

2. Ogórki siekamy w drobną kosteczkę, tuńczyka i kukurydzę odcedzamy. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. 

3. Ryż studzimy. Dodajemy do niego pozostałe składniki. 

4. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 2 - 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Podajemy po schłodzeniu. 

Smacznego!!!

RADA: Jeśli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać odrobinę drobno posiekanej cebulki.