Sałatka z tuńczykiem jest prosta a za razem wykwintna. Nie zabiera także wiele czasu podczas przygotowania. Dlatego polecam mój sprawdzony na nią przepis.
Składniki:
- 2 torebki ryżu
- 3 puszki tuńczyka
- puszka kukurydzy
- 5 - 6 dużych ogórków kiszonych
- 6 jajek
- majonez
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, ryż na sypko.
2. Ogórki siekamy w drobną kosteczkę, tuńczyka i kukurydzę odcedzamy. Jajka obieramy i kroimy w kostkę.
3. Ryż studzimy. Dodajemy do niego pozostałe składniki.
4. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 2 - 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Podajemy po schłodzeniu.
RADA: Jeśli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać odrobinę drobno posiekanej cebulki.