sobota, 26 października 2013

Roladki z kurczaka ze szpinakiem





Kurczak jest o tyle wdzięcznym mięsem, że smakuje ze wszystkim. Na słono, słodko, ostro. Tym razem przygotowałam klasyczne roladki ze szpinakiem. Szpinak, znienawidzony przez większość dzieci jest mimo wszystko bardzo smaczny  i jeszcze bardziej zdrowy. 




Składniki:
  • 4 filety z piersi z kurczaka
  • szpinak(świeży lub mrożony - może być mielony)
  • 2 ząbki czosnku 
  • masło
  • uniwersalna panierka
  • ser feta 
  • sól 
  • pieprz 

Przygotowanie: 

1. Filety z kurczaka rozbijamy, delikatnie solimy i pieprzymy. 

2. Szpinak smażymy na odrobinie masła wraz z czosnkiem i malutką szczyptą soli i pieprzu (nie solimy zbyt dużo bo feta odda sól). 

3. Na filetach rozkładamy szpinak i układamy po pasku fety. Rolujemy. 

4. Panierujemy roladki i smażymy na złoty kolor na maśle. 

5. Podajemy z ziemniakami i resztą szpinaku doprawionym do smaku solą, pieprzem i podsmażonym z jajkiem. 



Smacznego!!!