Kurczak jest o tyle wdzięcznym mięsem, że smakuje ze wszystkim. Na słono, słodko, ostro. Tym razem przygotowałam klasyczne roladki ze szpinakiem. Szpinak, znienawidzony przez większość dzieci jest mimo wszystko bardzo smaczny i jeszcze bardziej zdrowy.
Składniki:
- 4 filety z piersi z kurczaka
- szpinak(świeży lub mrożony - może być mielony)
- 2 ząbki czosnku
- masło
- uniwersalna panierka
- ser feta
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Filety z kurczaka rozbijamy, delikatnie solimy i pieprzymy.
2. Szpinak smażymy na odrobinie masła wraz z czosnkiem i malutką szczyptą soli i pieprzu (nie solimy zbyt dużo bo feta odda sól).
3. Na filetach rozkładamy szpinak i układamy po pasku fety. Rolujemy.
4. Panierujemy roladki i smażymy na złoty kolor na maśle.
5. Podajemy z ziemniakami i resztą szpinaku doprawionym do smaku solą, pieprzem i podsmażonym z jajkiem.