Puncor wysłał mnie dziś do sklepu a jak wróciłam czekał na mnie pyszny obiadek :D Jako, że ostatnio stekami napaliliśmy się na tak przyrządzane mięso to dziś kolejny pomysł. Więcej o stekach tutaj.
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa (ok. 300 gr)
- sól,
- pieprz,
- masło
Przygotowanie:
1. Polędwiczkę kroimy na paski szerokości 2 - 2,5 cm. i delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy po czym smażymy na gorącym maśle po ok. minutę z każdej strony.
Podajemy z duszoną cebulką i tostami.
Jak zrobić duszoną cebulkę?
Potrzebujemy jedną bardzo dużą cebulę (lub dwie mniejsze) kroimy ją w pół talarki i smażymy na maśle, na którym smażyliśmy polędwiczki, dodajemy do niej odrobinę soli, pieprzu i szczyptę majeranku oraz 1/4 szklanki wody. Dusimy cebulkę do miękkości.
Następny przepis będzie ze zdjęciami :D
SMACZNEGO!!!