Czasem przychodzi ochota na coś dobrego i idealnego do podania jako przystawka. Nam zamarzyło się coś na ostro.
Składniki:
- 10 papryczek chili
- 250 gr mozzarelli
- łyżeczka ziół prowansalskich
- 3 - 4 ząbki czosnku
- kilka ziarenek pieprzu
Przygotowanie:
1. Papryczki myjemy i wycinamy gniazda nasienne.
2. Mozzarellę mielimy w maszynce do mięsa, razem z czosnkiem.
3. Do mozzarelli dodajemy zioła prowansalskie i dokładnie wyrabiamy na gładką masę.
4. Papryczki nadziewamy mozzarellą i układamy ciasno w słoiku. Wrzucamy kilka ziarenek pieprzu i dodatkowy ząbek czosnku. Zalewamy olejem lub oliwą z oliwek.
5. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny.
RADA: Jeśli zostanie nam mozzarella można zrobić kilka kulek i zamarynować z pieprzem i kilkoma paseczkami chili.
Smacznego!!!