Te kuleczki wykonała moja mama z moim siostrzeńcem i chętnie podzieli się przepisem na nie. Są proste w wykonaniu i niesamowicie smaczne.
Składniki:
- 250 gr margaryny
- 1 szklanka cukru
- pół szklanki wody
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1 opakowanie suchych wafli
- 20 dkg wiórków kokosowych
- płatki migdałowe (ewentualnie całe migdały)
Przygotowanie:
1. Wodę z cukrem gotujemy na lekki syrop i studzimy.
2. Margarynę rozcieramy na puch i dodajemy syrop z cukru. Mieszamy na gładką masę i dodajemy mleko w proszku, mieszamy.
3. Na koniec dodajemy pokruszone wafle, migdały i 10 dkg wiórków kokosowych.
4. Z gotowej masy lepimy kuleczki w środek można dodatkowo włożyć po całym migdale.
5. Gotowe kuleczki obtaczamy w reszcie wiórków kokosowych.
Smacznego!!!