wtorek, 31 grudnia 2013

Roladki z kurczaka z serkiem topionym i koperkiem





Pierwszy z dwóch przepisów, które właśnie dostałam wraz ze zdjęciami od siostry wraz ze zgodą na publikację. Oto roladki z kurczaka z serkiem topionym i koperkiem. 





Składniki: 

  • pierś z kurczaka
  • serek topiony kremowy gouda
  • koperek 
  • sól
  • pieprz 
  • jajko
  • panierka 

Przygotowanie: 

1. Pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy. Delikatnie solimy i pieprzymy.

2. Na każdym z nich układamy gruby plaster serka i kilka listków koperku. Zawijamy.

3. Roladki panierujemy w jajku i uniwersalnej panierce. Smażymy na złoto z każdej strony, układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na 180* na 20 - 30 minut. Podajemy gorące.

Smacznego!!!