niedziela, 1 grudnia 2013

Paróweczki w cieście drożdżowym



Na początku przepraszam za taką przerwę na blogu, niestety z różnych powodów nie miałam czasu na siedzenie przed kompem i wrzucenie przepisów. Dlatego też dziś całkiem spora ich porcja. Na początek coś co robiłam już dawno, jeszcze na starym mieszkaniu, są to parówki w cieście drożdżowym, idealne na ciekawe śniadanie. 




Składniki: 

  • opakowanie ulubionych parówek 
  • gotowe ciasto drożdżowe(spód do pizzy) lub to z przepisu na pizzę 

Przygotowanie:

1. Parówki obieramy z folii. Ciasto dobrze wyrabiamy i wałkujemy w kwadraty o grubości 5 mm.

2. Parówki układamy na kwadratach z ciasta tak by idealnie je zawinąć w ruloniki.

3. Zawijamy w finezyjne kształty. Ja inspirowałam się TYM i TYM zdjęciem.

4. Pieczemy w piekarniku co najmniej 30 minut w 200*C tak by ciasto się ładnie zrumieniło.


Smacznego!!!