
Wszystko kiedyś się nudzi i czasem trzeba pewne potrawy urozmaicić. Tak właśnie powstały naleśniki z twarogiem i musli. 
Składniki:
- szklanka mąki
 - szklanka mleka
 - 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
 - 2 jajka
 - cukier
 - sól
 - 100 gr twarogu
 - 30 gr musli
 - średnie jabłko
 - ewentualnie odrobina cynamonu
 
Przygotowanie:
1. Miksujemy składniki na ciasto: mąkę,1/2 szklanki mleka, jogurt, jajka, łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Ciasto powinno być odpowiednio gęste, ale nie za bardzo (konsystencja gęstej śmietanki). Jeśli wyjdzie za gęste warto dodać więcej jogurtu.
2. Następnie miksujemy twarożek z mlekiem i łyżką cukru na kremową konsystencję. Dodajemy musli, jabłko starte na dużych oczkach (i odciśnięte z soku) oraz cynamon.
3. Na mocno rozgrzanej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki, które po lekkim przestudzeniu przekładamy farszem z twarożku. Tuż przed podaniem można je również posypać cynamonem lub kakao.
Smacznego!!!