
Puncor i ja przeszliśmy na dietę. On postanowił przytyć, ja zgubić trochę kilogramów, dlatego też na blogu coraz więcej zdrowych i wysokobiałkowych posiłków (dobrych zarówno na przytycie jak i na zrzucenie wagi). Dziś jeden z nich mianowicie pasta z tuńczyka z dodatkiem jajek. Cała porcja to ok. 100 gr białka.  
Składniki: 
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (180 gram w zalewie) 
6 jaj
1 średnia cebula (może być także szczypiorek)
4 - 5 łyżek majonezu 
pieprz 
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. 
2. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski.  
3. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę(szczypiorek) i jajka posiekane w kostkę. 
4. Dodajemy majonez i pieprz do smaku. 
5. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. 
RADA: Wersja dietetyczna (na zrzucenie wagi) jest bez majonezu. Można ewentualnie dodać łyżkę jogurtu naturalnego.