poniedziałek, 3 lutego 2014

Pasta jajeczno - tuńczykowa




Puncor i ja przeszliśmy na dietę. On postanowił przytyć, ja zgubić trochę kilogramów, dlatego też na blogu coraz więcej zdrowych i wysokobiałkowych posiłków (dobrych zarówno na przytycie jak i na zrzucenie wagi). Dziś jeden z nich mianowicie pasta z tuńczyka z dodatkiem jajek. Cała porcja to ok. 100 gr białka.  




Składniki: 
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (180 gram w zalewie) 
6 jaj
1 średnia cebula (może być także szczypiorek)
4 - 5 łyżek majonezu 
pieprz 

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. 

2. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski.  

3. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę(szczypiorek) i jajka posiekane w kostkę. 

4. Dodajemy majonez i pieprz do smaku. 

5. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. 

RADA: Wersja dietetyczna (na zrzucenie wagi) jest bez majonezu. Można ewentualnie dodać łyżkę jogurtu naturalnego. 

Smacznego!!!