środa, 16 października 2013

Schab z grzybami i serem






Schab z pieczarkami wielokrotnie gościł na naszym stole. Ten sposób przygotowania, bardzo prosty i ciekawy wniósł w moje życie Puncor. Przepis ten otrzymał od swoich rodziców.




Składniki:

  • 4 plastry schabu (lub filety z kurczaka)
  • 20 dkg pieczarek lub innych grzybów
  • 4 plastry sera żółtego
  • średnia cebula
  • sól
  • pieprz 
  • uniwersalna panierka 
  • jajka


Przygotowanie: 

1. Schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy. Smażymy z każdej strony aż się zrumieni.

2. Grzyby kroimy w plasterki, cebulę w ćwierć talarki. Smażymy na odrobinie oliwy. Solimy i pieprzymy.

3. Grzyby układamy na schabowych i przykrywamy serem. Wkładamy do piekarnika na opiekanie na 3 - 4 minuty, aż ser się roztopi i zrumieni.

4. Podajemy z ziemniakami lub frytkami na gorąco.

Smacznego!!!