Schab z pieczarkami wielokrotnie gościł na naszym stole. Ten sposób przygotowania, bardzo prosty i ciekawy wniósł w moje życie Puncor. Przepis ten otrzymał od swoich rodziców.
Składniki:
- 4 plastry schabu (lub filety z kurczaka)
- 20 dkg pieczarek lub innych grzybów
- 4 plastry sera żółtego
- średnia cebula
- sól
- pieprz
- uniwersalna panierka
- jajka
Przygotowanie:
1. Schab rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy. Smażymy z każdej strony aż się zrumieni.
2. Grzyby kroimy w plasterki, cebulę w ćwierć talarki. Smażymy na odrobinie oliwy. Solimy i pieprzymy.
3. Grzyby układamy na schabowych i przykrywamy serem. Wkładamy do piekarnika na opiekanie na 3 - 4 minuty, aż ser się roztopi i zrumieni.
4. Podajemy z ziemniakami lub frytkami na gorąco.
Smacznego!!!