Ciasto drożdżowe wydaje się trudne, ale takie nie jest, a w dodatkowym połączeniu z jego uniwersalnością nadaje się praktycznie do wszystkiego. Dziś z jednej porcji ciasta zrobiłam nie tylko słodkie drożdżóweczki z dżemem ale także pyszne pizzerinki.
sobota, 26 października 2013
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Kurczak jest o tyle wdzięcznym mięsem, że smakuje ze wszystkim. Na słono, słodko, ostro. Tym razem przygotowałam klasyczne roladki ze szpinakiem. Szpinak, znienawidzony przez większość dzieci jest mimo wszystko bardzo smaczny i jeszcze bardziej zdrowy.
niedziela, 20 października 2013
Pizza hawajska
Pizza hawajska jest ciekawą alternatywą do ciężkich pizz z dużą ilością mięsa i smażonych dodatków. Jest szybka w przygotowaniu, bardzo łatwa a w smaku można wyczuć lekko słodko - kwaśną nutę. Przedstawiam prosty przepis na jej przygotowanie.
środa, 16 października 2013
Schab z grzybami i serem
Schab z pieczarkami wielokrotnie gościł na naszym stole. Ten sposób przygotowania, bardzo prosty i ciekawy wniósł w moje życie Puncor. Przepis ten otrzymał od swoich rodziców.
Tortille z kurczakiem w imbirze z orzechami
Klasyczne przepisy na tortille z czasem każdemu się nudzą, dlatego też za każdym razem próbuję zrobić coś nowego, tym razem są to tortille z grillowanym kurczakiem w marynacie imbirowej i prażonymi orzechami włoskimi.
Grecka sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka grecka jest bardzo prosta, lekka i smaczna. Połączenie jej z grillowanym kurczakiem nadaje jej bardzo ciekawego charakteru i zadowoli mięsożerców. Taki przepis powinien znaleźć się w każdym domu.
Wielkie kanapki greckie
Kanapka grecka kojarzy nam się z kebabem i nic dziwnego ma bardzo podobny skład, jednak podawana jest nie w picie lecz w grillowanym chlebie lub bułce. Oto mój przepis na domowe kanapki greckie.
Golonka pieczona w miodowo-musztardowej glazurze
Golonkę tradycyjnie podaje się gotowaną w kapuście, piwie lub po prostu upieczoną na ruszcie. Dziś prezentuję inny, ale równie efektowny przepis, mianowicie golonkę pieczoną w glazurze miodowo musztardowej.
Subskrybuj:
Posty (Atom)